Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Πέμπτη 12 Νοέμβρη Συγκέντρωση 10:30 Εγνατία με Αγίας Σοφίας


Το 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ είναι η καταστροφή μας
Συνάδελφοι – ισσες,
H «ηπιότερη διαχείριση» του Τσίπρα είναι μια απάτη
Ο Τσίπρας και η παρέα του, αφού μεταλήφθηκαν και πρόδωσαν μετατρέποντας το μεγαλειώδες και ταξικό ΟΧΙ των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, σε «ΝΑΙ», αφού υφάρπαξαν την ψήφο του ελληνικού λαού στις εκλογές «εξπρές» της 20ης Σεπτέμβρη προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, στην υλοποίηση των δεσμεύσεων προς την Ε.Ε.- ΔΝΤ και την εφαρμογή του 3ου και σκληρότερου μνημονίου. Ψηφίζουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα το ένα μετά το άλλο κόντρα και ενάντια στη θέληση και στις ανάγκες του ελληνικού λαού.

Αυτός ο άθλιος νεομνημονιακός θίασος, συνεχίζει το «έργο» της Σαμαροβενιζελικής χούντας με την μορφή παρωδίας, με το Success Story No 2. Μας κοροϊδεύουν, μας αραδιάζουν ένα σωρό ψέματα, για «ηπιότερη διαχείριση» του 3ου μνημονίου, με δήθεν ισοδύναμα μέτρα και με ένα «παράλληλο πρόγραμμα», μιλούν για διαπραγμάτευση του χρέους... Προσπαθούν να παρουσιαστούν ως οι «εγγυητές της κοινωνικής δικαιοσύνης» ότι «συγκρούονται με τα συμφέροντα» ενώ είναι οι ίδιοι οι πιο καλοί εκφραστές των «συμφερόντων», οι συνεργοί στα σκάνδαλα, στη σαπίλα και την παρακμή. Την πραγματική κατάσταση την βιώνουμε καθημερινά στο πετσί μας. Η καταστροφή που ζούμε δεν έχει τελειωμό.
  • Το 3ο Μνημόνιο (που θα σβήνεται και θα ξαναγράφεται, ανάλογα με τις επιταγές των δανειστών-τοκογλύφων) εάν εφαρμοστεί, θα είναι και το τελειωτικό χτύπημα, σε ότι έχει μείνει όρθιο από τα κοινωνικά δικαιώματα μας. Μόνο για το 2015 – 16 θα πάρουν μέτρα ύψους 6,4 δισ. ευρώ Μέτρα όπως το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, μείωση μισθών και συντάξεων, απολύσεις, το φορολογικό τσουνάμι, κατασχέσεις κατοικιών –μισθών – συντάξεων, κλείσιμο νοσοκομείων, σχολειών διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης κλπ.
  •   Το 3ο Μνημόνιο εάν εφαρμοστεί δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα της χρεοκοπημένης ελληνικής οικονομίας, δεν πρόκειται να φέρει επενδύσεις, δεν πρόκειται να επανεκκινήσει την οικονομία.
  • Το 3ο Μνημόνιο για να εφαρμοστεί θα πρέπει να μπει ταφόπλακα σε ότι έχει μείνει όρθιο από τα πολιτικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες μας. Έτσι στα σχέδιά τους είναι η επαναφορά του κράτους έκτακτης ανάγκης (Ματ, διώξεις συνδικαλιστών και εργαζομένων κτλ) με ακόμη πιο σκληρούς όρους από αυτό της Σαμαροβενιζελικής χούντας και ο νέος αντιαπεργιακός νόμος με την κατάργηση του ν.1264 που θα περιορίσει δραστικά κάθε δικαίωμα αντίστασης μας.
Επισιτισμός – Τουρισμός ... Κάτεργα, κάτεργα, κάτεργα παντού!
Οι εργοδότες/τυχοδιώκτες στον κλάδο μας, εξελίσσονται στη μεγαλύτερη μαφία. Αυτοί που αποτελούν την «ατμομηχανή» της φοροδιαφυγής, της εισφοροκλοπής, απείλησαν εμάς και ολόκληρη την κοινωνία για να ψηφίσουμε «Ναι» στο Δημοψήφισμα ώστε «να διασωθεί ο κλάδος μέσα στην τουριστική περίοδο» και «η σταθερότητα της χώρας». Ποιο το αποτέλεσμα; Διέσωσαν και αύξησαν τα κέρδη τους το 2015 παρά τις όποιες πολιτικές εξελίξεις (κάπιταλ κοντρόλ κτλ) μετέτρεψαν σε εργασιακές γαλέρες τον Τουρισμό καθιερώνοντας ευρέως τις συμβάσεις μαθητείας (συμβάσεις ανασφάλειας, μισθών πεινάς 400 ευρώ), επέκτειναν τα εργασιακά κάτεργα στον Επισιτισμό και τα ζαχαροπλαστεία (απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, εξοντωτικά ωράρια, απλήρωτα δώρα και επιδόματα). Φυσικά, τις επιπτώσεις από την εφαρμογή του 3ου Μνημονίου που θα παροξύνει στο έπακρο την κρίση, θα τις μετακυλήσουν σε εμάς τους εργαζόμενους (ανεργία, απολύσεις, λουκέτα αφήνοντας μας απλήρωτους, κτλ) με τις γνωστές μεθόδους τους, της τρομοκρατίας και των εκβιασμών.
Να τελειώνουμε άμεσα με τα μνημόνια, με τους παλιούς
και νέους υπηρέτες τους πριν μας αποτελειώσουν
Σίγουρα το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι καλό! Ωστόσο αυτό το αποτέλεσμα, δεν σταθεροποιεί καμιά κατάσταση, πόσο μάλλον, δεν ακυρώνει την πεποίθησή μας, την αναγκαιότητα και τον πόθο μας να απαλλαγούμε και να ζήσουμε πάση θυσία χωρίς Μνημόνια, όπως δόλια θέλουν να μας παρουσιάσουν τα Μ.Μ.Εξαπάτησης και ο συρφετός του «μένουμε Ευρώπη» δηλαδή του μένουμε Μνημόνια. Το τι θέλει, το έχει εκφράσει πολλές φορές ο ελληνικός λαός! Το είπαμε στις 25 Γενάρη, το ξεκαθαρίσαμε στις 5 Ιούλη με το περήφανο ΟΧΙ, το δείξαμε στην πράξη όλα αυτά τα χρόνια (με τους αγανακτισμένους, τις πλατείες, τις 48ωρες απεργίες και τις συγκρούσεις) με τους μικρούς και μεγάλους αγώνες μας.
Να ξανανοίξουμε άμεσα έναν νέο κύκλο αγώνωνγια μην εφαρμοστεί το 3ο Μνημόνιο - Τέρας
Πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε το 2012. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τους ξεπουλημένους νενέκους της Γ.Σ.Ε.Ε.(την ίδια κατάπτυστη στάση κράτησε και η Ομοσπονδία μας), από το ΠΑΜΕ και την διασπαστική και προδοτική πολιτική του, που φραστικά, προγραμματικά και πρακτικά, συναντιέται με το «μένουμε Μνημόνια». Πρέπει να ριχτούμε άμεσα στην μάχη! Δεν είμαστε μόνοι μας! Οι μόνοι σύμμαχοί μας, είναι οι ευρωπαίοι εργαζόμενοι που αντιστέκονται στα ίδια βάρβαρα μέτρα, σε Νότο αλλά και στο Βορρά (βλ. δυναμικές απεργίες σε Φιλανδία, Βέλγιο Γερμανία, Γαλλία κτλ).
Αγώνες με πρόγραμμα – πραγματική λύση! Για τα δικά μας συμφέροντα!
  • Αγώνες για την επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων προ μνημονίων.
  • Αγώνες, για να ανοίξουν τα σχολεία και τα νοσοκομεία που έκλεισαν. Για δωρεάν – δημόσια Ασφάλιση, Υγεία, Παιδεία για όλους με βάση τις ανάγκες μας.
  • Αγώνες για το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και την εθνικοποίηση των εργοστασίων και των τομέων κλειδιά της οικονομίας (τράπεζες, ενέργεια, συγκοινωνίες, τηλεπικοινωνίες) κάτω από εργατικό έλεγχο.
  • Αγώνες, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών –συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Όπως αποδεικνύεται καθημερινά, ούτε ένα από τα παραπάνω δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς Tην Διαγραφή όλου του Χρέους, την έξοδο της χώρας από τον ζουρλομανδύα του Ευρώ και της Ε.Ε.
Αγώνες με σχέδιο, με ενότητα και οργάνωση στους χώρους της δουλειάς
  • Να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις, δημιουργώντας σε κάθε χώρο δουλειάς τις δικές μας μορφές οργάνωσης (επιτροπές αγώνα και αλληλεγγύης) ώστε να αρχίσουμε να αντιστεκόμαστε και να διεκδικούμε. Εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να αποφασίζουμε τη διάρκεια και την μορφή των κινητοποιήσεών μας καθώς και τα αιτήματά μας.
  • Να αγωνιστούμε με μαχητικές μορφές πάλης (απεργίες, παραστάσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις, αυτοδιαχείριση) υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά μας, βαδίζοντας χωρίς συμβιβασμούς, πηγαίνοντας τους αγώνες μέχρι τέλους.
  • Να ανασυγκροτήσουμε - ενισχύσουμε το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού αναλαμβάνοντας εμείς οι ίδιοι αυτή την υπόθεση, ξεπερνώντας τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Στον Κλάδο μας να παλέψουμε για:
·      Αυξήσεις στους μισθούς με βάση τις ανάγκες μας!  Επιβολή πληρωμής των μισθών, των Δώρων και επιδομάτων.
·      Άμεση επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, ώστε να υπογραφούν Κλαδικές Σ.Σ.Ε., υποχρεωτικές για όλους, με όλα τα επιδόματα!
·      Κανένας εργαζόμενος χωρίς ένσημα! Λιγότερη δουλειά - δουλειά για όλους!
·      Επαναφορά στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα όλων των ειδικοτήτων μας.
·      Άμεση επαναφορά του επιδόματος ανεργίας για τους εποχιακούς εργαζόμενους στους 6 μήνες χωρίς προϋποθέσεις.
·      Κατάργηση των σκλαβοπάζαρων του ΟΑΕΔ (προγράμματα voucher και μαθητείας). Πληρωμή των μαθητευόμενων σύμφωνα με την Σύμβαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ