Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ !

Συνάδελφοι – ισσες, στον Επισιτισμό, τον Τουρισμό, τα Αρτοζαχ/στεία:
Η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, εκτελώντας με κάθε τρόπο τις εντολές των ευρωπαίων τοκογλύφων και του ΔΝΤ. Περηφανεύονται πως τελειώσανε με την διαπλοκή στα ΜΜΕ, ενώ στην ουσία αλλάξανε τα πρόσωπα/συμφέροντα. Ξεπουλάνε κατεπείγων την δημόσια περιουσία, αγαθά και υπηρεσίες έναντι πινακίου φακής. Εφαρμόζουν κατά γράμμα το 3ο μνημόνιο: ENΦΙΑ, μειώσεις συντάξεων, πλειστηριασμοί-κατασχέσεις, κοψίματα ρεύματος/νερού, καθημερινά λουκέτα επιχειρήσεων, απολύσεις, φτώχεια και ανεργία. Αυτή είναι η «ανάπτυξή» τους!
Επισιτισμός - Τουρισμός…. «βιομηχανία» εργασιακής εκμετάλλευσης…
Οι εργοδότες στον κλάδο, εξελίσσονται στη μεγαλύτερη μαφία. Στον Επισιτισμό, η τρομοκρατία,  η απλήρωτη-ανασφάλιστη εργασία, η καθημερινή καταπάτηση της αξιοπρέπειάς μας, η μη καταβολή δώρων-επιδομάτων κλπ, κυριαρχούν. Στον Τουρισμό, που καυχούνται πως είναι η βαριά βιομηχανία της οικονομίας και αυτή την τουριστική περίοδο αύξησαν τα κέρδη τους, φυσικά πάνω στις πλάτες μας, με τις συμβάσεις μαθητείας, την απλήρωτη εργασία, τα εξοντωτικά ωράρια.
Κάτω τα νέα μέτρα για τα «εργασιακά»
Μετά το πόρισμα των «σοφών», η άθλια κυβέρνηση του Τσίπρα με τις ευλογίες και των παλιών μνημονιακών (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ), θα φέρουν προς ψήφιση τα νέα μέτρα για τα «εργασιακά» που είναι και προαπαιτούμενα για να πάρουν την υποδόση των 2,8 δις. Όσο και αν προσπαθούν να μας καθησυχάσουν, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα τα μέτρα θα είναι ισοπεδωτικά!
Νέα μείωση του κατώτατου μισθού, κατάργηση των Δώρων και των εναπομείναν επιδομάτων στον ιδιωτικό τομέα. Περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων Κατάργηση επί της ουσίας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας λόγω μη «αντιπροσωπευτικότητας» των Συνδικάτων. Απαξίωση και παρεμπόδιση της πιο στοιχειώδους λειτουργίας των Συνδικάτων με την αλλαγή στον τρόπο λήψης αποφάσεων για απεργίες, επαναφορά ενός ιδιότυπου λοκ αουτ από τους εργοδότες.
Μαχητικοί αγώνες – Αυτοοργάνωση – Γενική Απεργία Διαρκείας!
Συνάδελφοι - ισσες, πρέπει άμεσα να οργανωθούμε όλοι στο Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Θες/νίκης, να δημιουργήσουμε σε κάθε χώρο δουλειάς επιτροπές αγώνα, οι οποίες θα αποτρέπουν στην πράξη απολύσεις, μειώσεις μισθών και καταπάτηση των δικαιωμάτων μας. Με καταλήψεις/παραστάσεις διαμαρτυρίας και αυτοδιαχείριση σε όσα καταστήματα κλείνουν και μας πετάνε στο δρόμο. Να προετοιμάσουμε μια Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, με στόχο να μην περάσουν αυτά τα μέτρα και να ρίξουμε άλλη μια μνημονιακή κυβέρνηση.
Εμπρός στον δρόμο των Γάλλων-Βρετανών-Αμερικάνων εργαζομένων!
Οι μαχητικοί αγώνες των Γάλλων εργαζομένων και της νεολαίας, απέναντι στον νόμο «Κομρί» συνεχίζονται, οι νίκες των Βρετανών ποδηλατών-διανομέων και των Αμερικανών εργαζομένων (κίνημα Fight for 15$) σε Fast-Food, για καλύτερους μισθούς και δικαιώματα μας δείχνουν πως δεν είμαστε μόνοι μας! Οι αγώνες των συναδέλφων στην Θες/νίκη (Banquet, Applebee’s, Pizza-hut, Χατζής, Ble, Kαφεναί κ.ά.), μας δείχνουν τον δρόμο. Σ’ αυτόν τον δρόμο κινείται η Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό όλα αυτά τα χρόνια, δημιουργώντας και υποστηρίζοντας τέτοιους παραδειγματικούς και μαχητικούς αγώνες.
Να παλέψουμε για :
Ø Κατάργηση των μνημονίων, έξω από Ε.Ε./Ευρώ-Καθιέρωση εθνικού νομίσματος.
Ø 751 ευρώ βασικό μισθό. Επιβολή πληρωμής των μισθών και των Δώρων. Επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, για να υπογραφούν Κλαδικές Συμβάσεις, υποχρεωτικές για όλους.
Ø Κανένας εργαζόμενος χωρίς ασφάλιση! Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους .
Ø Εθνικοποίηση όλων των τομέων κλειδιά της οικονομίας (Τράπεζες, Μεγάλες Επιχειρήσεις, Εργοστάσια που κλείνουν), κάτω από Εργατικό Έλεγχο.
Ø Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών – δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Ø  Για μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων που θα επιβάλει όλα τα παραπάνω στην πράξη.ξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ