Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ!

Όλες-οι στην διαδήλωση την Δευτέρα 15/1, ώρα 18.30 Καμάρα

Την Τρίτη 9/1, η άθλια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατέβασε στη Βουλή για συζήτηση το πολυνομοσχέδιο – βασικό προαπαιτούμενο της 3ης αξιολόγησης – με σκοπό να ψηφιστεί την Δευτέρα 15/1. Το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο, εκτός από τους πλειστηριασμούς, τις ιδιωτικοποιήσεις οργανισμών-επιχειρήσεων του δημοσίου, την κατάργηση των κοινωνικών επιδομάτων κ.ά., περιλαμβάνει το συντριπτικό χτύπημα στο σύνολο της εργατικής τάξης, με την τροπολογία για την κήρυξη της απεργίας. Στο εξής, για την κήρυξη μιας απεργίας, θα αποφασίζει το 50% +1 των εργαζομένων που εκπροσωπούνται στα σωματεία, δηλαδή ουσιαστικά καταργείται το δικαίωμα της απεργίας, αφού με αυτόν τον τρόπο γίνεται αδύνατη.

Συγκυβέρνηση απάτης…
Την ίδια στιγμή, ο Τσίπρας και η παρέα του καθημερινά προσπαθούν να μας πείσουν για την αναγκαιότητα των «μεταρρυθμίσεων» και ότι τον Αύγουστο του 2018 βγαίνουμε στο «ξέφωτο της ανάπτυξης», με τα Μνημόνια να είναι παρελθόν! Για άλλη μια φορά, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει, έφερε στο τραπέζι το θέμα της ονομασίας της πρώην γιουγκοσλαβικής Μακεδονίας και την αίτηση για την ακύρωση του ασύλου, που έδωσε η δευτεροβάθμια επιτροπή ασύλου σε έναν τούρκο αξιωματικό. Ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα και των δύο θεμάτων, η συγκυβέρνηση της απάτης, σκοπίμως επιχειρεί να υποβαθμίσει τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα, που θα επηρεάσουν καθοριστικά τη ζωή των εργαζομένων και της νεολαίας.
Οι εργοδότες στον Επισιτισμό-Τουρισμό τρίβουν τα χέρια τους…
Είναι γνωστό πλέον, πως ο κλάδος του Επισιτισμού-Τουρισμού είναι ένας από τους μεγαλύτερους κλάδους, αριθμώντας συνολικά περίπου 800.000 εργαζόμενους. Οι εργοδότες του κλάδου, όλα αυτά τα χρόνια εφαρμόζουν στην πράξη τα Μνημόνια πριν καν αυτά ψηφιστούν!. Πληρώνουν άμα θέλουν, όσο θέλουν και όποτε θέλουν, ασφαλίζουν όσο θέλουν και άμα θέλουν, μας ξεζουμίζουν όσες ώρες θέλουν με βάση τις ανάγκες και τα κέρδη τους (βλέπε και την φετινή τουριστική περίοδο). Μας απολύουν όποτε θέλουν και ιδίως όταν αντιδρούμε στον μεσαίωνα που μας επιβάλουν. Καταπατούν την αξιοπρέπεια μας καθημερινά.
Ειδικότερα, με την ψήφιση των αντιδραστικών «μεταρρυθμίσεων» σε Εργασιακά/Συνδικαλιστικό Νόμο (κατάργηση του δικαιώματος της Απεργίας), θέλουν με το έτσι θέλω να επιβάλλουν μια καθημερινή ζούγκλα στους χώρους εργασίας, όπου στην πράξη Νόμος θα είναι το δίκιο του εργοδότη και ο εργαζόμενος έρμαιο στις ορέξεις των εργοδοτών!.
Μαχητικοί αγώνες – Αυτοοργάνωση – Γενική Απεργία Διαρκείας!

Συνάδελφοι, οι μάχες που έχουμε μπροστά μας είναι σημαντικές και επιτακτικές για την ίδια μας την ζωή. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τις ξεπουλημένες ηγεσίες των συνδικάτων και της ΓΣΕΕ, που έχουν ταχθεί με τους δανειστές και τους «Μένουμε Ευρώπη» και μάλιστα αυτές τις κρίσιμες στιγμές, ούτε καν κηρύσσουν μια απεργία.! Η μόνη λύση βρίσκεται στους δικούς μας αγώνες, με επιτροπές αγώνα σε κάθε κατάστημα, οι οποίες θα αποτρέπουν στην πράξη απολύσεις, μειώσεις μισθών και καταπάτηση των δικαιωμάτων μας. Σωτήρες δεν υπάρχουν! Να αγωνιστούμε με παραστάσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις και αυτοδιαχείριση (σε όσα καταστήματα κλείνουν και μας πετάνε στο δρόμο). Να προετοιμάσουμε μια Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, με στόχο να ρίξουμε άλλη μια μνημονιακή κυβέρνηση να τελειώνουμε με παλιούς και νέους μνημονιακούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ